André van Duin probeert te leven met verlies echtgenoot Martin: ‘Dat is het enige wat je kan doen’

André van Duin (73) moest begin dit jaar afscheid nemen van zijn grote liefde Martin Elferink, die op 55-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van botkanker. André heeft zijn leven zo goed en zo kwaad als het gaat weer opgepakt, maar nog elke dag bezorgt de leegte die Martin achterliet hem een pijnscheut in het hart. ,,Je moet ermee leren leven.”

In aanloop naar de jubileumuitzending Nederland staat op tegen kanker, waaraan hij een bijdrage levert, vertelt de zichtbaar geëmotioneerde komiek in RTL Boulevard hoe het nu met hem gaat.

,,Het is moeilijk”, aldus André. Toch zegt hij geen moment te hebben getwijfeld over zijn deelname aan het programma waarin hij ook zijn verhaal kan vertellen. ,,Ik heb er zo mee te maken gehad… Het programma bestaat tien jaar en er is veel gebeurd. Ik mag wat momenten terughalen. Dat mag ik aan elkaar praten.”

In Nederland staat op tegen kanker, dat woensdag te zien is op NPO1, delen bekende en onbekende Nederlanders hun ervaringen met de ziekte. Ook zijn er optredens van onder anderen Miss Montreal en André Hazes. De avond begint met een speciaal voorprogramma: André staat op. Hierin laat hij de mooiste momenten zien uit de tien jaar dat het programma bestaat.

Kijk hier het interview terug van RTL Boulevard

Kijk hier het interview terug van AD

AD

Dit bericht werd geplaatst in Laatste nieuws. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie